پایگاه اطلاع رسانی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع):
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر در پیش نشست اولین رویداد ملی هوش مصنوعی و اعتاب مقدسه که در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) برگزار شد، با تبریک ایام ولادت امیرالمومنین حضرت علی(ع) یکی از ویژگی های آن حضرت را سرآمد بودن در حوزه علوم ذکر کرد و اظهار داشت: آن حضرت در حدیثی فرمودند " سلونی قبل ان تفقدونی فانی بطرق السماء اعلم من طرق الارض" از من در مورد هر دانشی بپرسید حتی اگر مربوط به آسمانها باشد، من پاسخ خواهم داد.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) با یادآوری توجه و تشویق پیامبر اکرم (ص) به فراگیری علوم، به حدیثی از آن حضرت اشاره کرد، که پیامبر (ص) فرمودند: علم را اگر در چین که دورترین نقطه در آن زمان بوده، فراگیرید، دلیلش این بوده که مسلمانها باید در همه زمینه ها بویژه در حوزه علم و دانش سرآمد باشند.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری به موضوع هوش مصنوعی، تصریح کرد: همواره تلاش ما هم این بوده که در حوزه اداره آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) و دانشگاه و پژوهشگاه قرآن و حدیث از علوم جدید بویژه هوش مصنوعی نهایت استفاده را داشته باشیم.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) با بیان این که در شرایط کنونی در شیوه معرفی و همچنین نوع دفاع از اسلام، چالش هایی وجود دارد و شاهدیم که هر فردی از اسلام و قوانین آن تفسیری دارد، به ضرورت استفاده از علوم جدید و همچنین هوش مصنوعی در این زمینه ها تاکید کرد.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر با اظهار تاسف از این که بعضا در باره اندیشه های مترقی اسلام سلیقه ای عمل شده به مساله امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرد و اظهار داشت: متاسفانه مردم وقتی نام این فریضه واجب را می شنوند، ذهنشان به رفتارهای خشن منتقل می شود در حالی که در بیان امیرالمومنین (ع) تاکید شده که اگر این فریضه را ترک کنید افراد بد بر شما مسلط خواهند شد و هر چه دعا کنید مستجاب نمی شود.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) با اشاره به ظرفیت های اعتاب مقدسه در آگاهی بخشی مردم و معرفی دقیق دین اسلام، تصریح کرد: اعتقاد ما این است که اعتاب مقدسه ظرفیت های بسیار خوبی دارند و باید از دانش های جدیدی که یکی از آنها هوش مصنوعی است برای بهره برداری بیشتر از این ظرفیت ها استفاده کنیم.
گفتنی است، در این پیش نشست که با حضور کارشناسان و متخصصین برگزار شد، به نقش هوش مصنوعی در بهبود خدمات زائران و مدیریت زیارتگاهها، بهویژه در زمینههای امنیت، سلامت و تسهیل ارتباطات، پرداخته شد.