پایگاه اطلاع رسانی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع):
حجت الاسلام و المسلمین سیدعلی قاضی عسکر در مراسم سالروز میلاد مولی الموحدین حضرت امام علی(ع) در شبستان امام خمینی(ره) به ایراد سخنرانی پرداخته و شخصیت حضرت امام علی(ع) را ذاتالابعاد عنوان کرده و اظهار داشت: آن حضرت تمام ویژگی های یک انسان کامل را دارا است و ما شیعیان مفتخریم که بعد از رسول اکرم(ص)چنین شخصیتی ممتاز در اوج فضائل و ویژگی ها، رهبری و امامت جامعه را بر عهده داشته است.
وی با اشاره به فضائل بی شمار امیر مؤمنان(ع) تصریح کرد: در طول تاریخ اسلام بزرگان فِرَق و مذاهب گوناگون در ستایش کمالات و فضائل حضرت علی(ع) مطالب بسیاری بیان کرده و آثار گوناگونی را تألیف نموده اند.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) به بیان نکات مهمی از زندگانی حضرت امام علی(ع) پرداخته و تصریح کرد: با توجه به مشکلات اقتصادی صدر اسلام، رسول اکرم(ص) تحت تکفل حضرت ابوطالب(ع) قرار گرفت و از این رهگذر با حضور پیامبر در منزل حضرت ابوطالب(ع)، علی بن ابی طالب(ع) از همان ابتدا تحت پرورش و تربیت پیامبر(ص) رشد یافت که این امر خود نقطه عطفی در زندگی نورانی امیرمؤمنان بود.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر با اشاره به عبارات نورانی حضرت علی(ع) در خصوص پیامبر اسلام(ص) تصریح کرد: حضرت علی(ع) از ابتدای طفولیت هر روز همراه پیامبر بود و پیامبر تمامی ابعاد اسلام را برای آنحضرت توصیف و تبیین می کرد و بنابر نقل منابع شیعه و سنی، اولین فردی که به رسول اکرم(ص) و اسلام ایمان آورد مولی الموحدین حضرت علی(ع) بود.
وی افزود: یکی از ویژگی های مهم حضرت علی(ع) آن است که پیامبر عظیم الشأن اسلام، لقب امیرالمؤمنین را بر آن حضرت نهاد و این مطلب در منابع اهل سنت نیز ذکر شده است.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم(ص) در اوصاف حضرت علی(ع) که می فرمایند: هرکس می خواهد در علم و دانشِ آدم(ع)، در فهم و درک و درایتِ نوح(ع)، در حلم و بردباریِ ابراهیم(ع)، در زهدِ یحیی(ع) و در عظمت شخصیتِ موسی(ع) بنگرد، علی(ع) را نظاره کند، اظهار داشت: با بررسی تمامی کتب شیعه و سنی اینگونه توصیفات و فضائل در مدح هیچ فردی از زبان پیامبر خدا ذکر نشده است.
وی خداشناسی عمیق و عبادت خالصانه را به عنوان یکی از ویژگی های شخصیتی حضرت علی(ع) عنوان کرده و با اشاره به فرازهایی از دعای کمیل و عبارات عارفانه امیرمؤمنان در این دعای نورانی ابراز داشت: اوج معرفت و شناخت عمیق و خضوع و خشوع خالصانه آنحضرت به درگاه الهی در دعای کمیل متبلور است.
رئیس مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث با اشاره به عبارت امام علی(ع) خطاب به مردم عصر خویش که می فرمایند:" سَلُونِی قَبْلَ أَنْ تَفْقِدُونی" خاطر نشان ساخت: آن حضرت به مردم زمان خود می فرماید هرآنچه می خواهید از من بپرسید و من پاسخگوی سؤالات شما در تمامی زمینه ها هستم که این بیان نشان از برتری علمی آن حضرت بر تمام افراد عصر خویش است؛ اما متأسفانه مردم آن عصر، قدرت درک وجود آن حضرت را نداشته و سوالات پیش پا افتاده از آن حضرت می پرسیدند، در حالی که اگر مسائل مهم بشری را از ایشان جویا می شدند امروز علم بشری در زمینه های گوناگون در اوج کمال بود.
وی افزود: امیرالمؤمنین(ع) در زمان خود عادلانه ترین حکومت را تشکیل داد و در نامه 53 نهجالبلاغه معروف به عهدنامه مالک اشتر آن حضرت دقیق ترین اصول حکومت داری را در ابعاد مختلف در این نامه تبیین فرموده است. اگر ما بیش از پیش به این عهدنامه و فرازهای آن و اجرایی کردن آن در جامعه در سطوح مختلف توجه می کردیم امروز دچار بسیاری از چالش های فرهنگی، اقتصادی واجتماعی نمیشدیم.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) حسن خلق و زهد را از دیگر ویژگی های شخصیت بی بدیل مولای متقیان برشمرده و اظهار داشت: آن حضرت در حالی که بیت المال را در اختیار داشت و میتوانست از آن استفاده کند اما در عین حال از زاهدترین مردم بود.
وی در پایان خاطر نشان ساخت: همه ما باید از اینکه شیعه امیر المؤمنین(ع) هستیم افتخار کنیم؛ شیعه حقیقی کسی است که دقیقا پشت سر حضرت علی(ع) حرکت کند و در تمامی شئون زندگی و در همه زمینه های اخلاقی، مدیریتی ، اجتماعی و... از آن حضرت الگو بپذیرد.