پایگاه اطلاع رسانی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع):
حجتالاسلام و المسلمین سید علی قاضیعسکر تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) در حاشیه نمایشگاه تازه های کتاب که در کتابخانه دانشگاه قرآن و حدیث شعبه تهران در حال برگزاری است با اشاره به چالشهای فرهنگی نسل جوان گفت: امروز نیازمند فعالیتهای فرهنگی مفید و مؤثری هستیم که متناسب با نسلنو بوده و به شکل مطلوبی هم در اختیار آنان قرار گیرد و در نتیجه بتواند از گسست فکری و دینی نسل جوان جلوگیری کند.
حجتالاسلام والمسلمین قاضیعسکر، در رابطه با بهرهگیری از روشهای تأثیرگذار تبلیغ در امر جذب نوجوانان و جوانان به مبانی دینی و اسلامی اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد این است که ما از فرصتها به درستی استفاده نمیکنیم؛ نوجوانان و جوانان چندین سال در محیط دبستان و دبیرستان تحصیل کرده و سپس وارد دانشگاه میشوند و از سوی دیگر رسانهها، رادیو و تلویزیون، خطبههای نماز جمعه، مساجد، مراکز فرهنگی و ... همگی در اختیار ماست، اما با کمال تأسف به خوبی از این ظرفیت ها استفاده نمی کنیم و به جای آنکه بر مسائل اساسی متمرکز باشیم، بیشتر به دنبال کارهای شعاری هستیم.
وی ادامه داد: امروز با پیشرفت علم و صنعت و دانش های نوین کار ساده تر شده و بسیاری از کتابها میتوانند به صورت صوتی در اختیار افراد قرار گیرند و افراد خواهند توانست در مکانهای مختلف و در اتومبیل و ... به راحتی به آنها گوش دهند و یا اینکه از ظرفیت داستان و رمان هم در انتقال مفاهیم دینی و فرهنگی استفاده کنیم.
تولیت آستان حضرت مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) بیان کرد: امروز کارشناسان حوزه فرهنگی باید کتابهای درخور نسل جوان را به زبان قابل فهم و درک به آنان ارائه دهند کاری که در خارج ازکشور کاملا مرسوم و اجرا می شود.
رئیس مؤسسه علمی و فرهنگی دارالحدیث اظهار کرد: باید در حوزه نشر، کارهای مختلف فرهنگی به روشهای گوناگون و اشکال مختلف در اختیار مردم به ویژه نسل نوجوان و جوان قرار گیرد. در حال حاضر کتاب و کتابخوانی در کشور ما خیلی آسیب دیده و ضعیف شده و گرانی کاغذ نیز باعث شده تا تهیه کتاب نیز برای مردم مشکل باشد، بنابراین بهترین راه این است که مراکز فرهنگی، رسانه ملی و ... به دنبال ایجاد پشتوانهای برای این امر باشند و بتوانند برنامهها و محصولات فرهنگی را به راحتی و سادگی در اختیار نسل جوان قرار دهند.
حجتالاسلام قاضیعسکر در رابطه با کتابخانه و پژوهشگاه قرآن و حدیث آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) بیان کرد: مجموعه پژوهشگاه قرآن و حدیث کارهای بسیار فاخری را تاکنون تألیف و منتشر کرده و نزدیک به 400 اثر شده است و بسیاری از آنها نیز کارهای ابتکاری، بسیار دقیق، منطبق با مبانی علمی و به زبان روز نگاشته شده است.
وی افزود: در حوزه حدیث نیز کارهایی در پژوهشگاه قرآن و حدیث صورت گرفته که پیش از این انجام نشده و امروز بسیار اثرگذار است. یکی از آن کارهای خوب و مؤثر در دارالحدیث خریدکتاب از ناشران مختلف در حوزه مرتبط با حدیث و علوم حدیث بوده که از نمایشگاههای مختلف در لبنان و سوریه و یا در موسم حج از عربستان تهیه و به کتابخانه دارالحدیث منتقل شده که این کتابخانه اکنون جزء کتابخانههای تخصصی است و در کشور و حتی در جهان اسلام کم نظیر است.
حجتالاسلام و المسلمین قاضیعسکر تصریح کرد: امروز به توفیق الهی آثار بسیار خوبی برای غنای هرچه بیشتر کتابخانه دانشگاه قرآن و حدیث تهیه شده و در حال حاضر در این مجموعه حدود ۹۰ هزار جلد کتاب در دسترس دانشجویان، محققان و عموم علاقه مندان قرار گرفته است. بهرهبرداری از این کتب در گام اول برای اساتید و دانشجویان است اما در گام دوم باید فراتر از دارالحدیث، مراکز علمی دیگر از جمله دانشگاهها و حوزه نیز از این مجموعه استفاده کنند.
رئیس مؤسسه علمی و فرهنگی دارالحدیث ادامه داد: در صورت تحقق اینگونه تعاملات علمی، نوعی تبادل فرهنگی میان مراکز مختلف صورت میگیرد و در همین راستا بسیاری از نمونههایی که تکنگاری و یا به صورت موسوعهای بوده و در جهان اسلام چاپ میشود، محققان داخلی نیز از آن بهره مند می شوند. البته ممکن است برخی از افراد با زبان عربی آشنا نباشند و نتوانند از برخی کتابها استفاده کنند که راه حل این مسئله نیز این است که این کتابها به شکل روان ترجمه شده و در اختیار علاقهمندان قرار گیرد.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) در پایان گفت: بهرهگیری از این کتب به ویژه کتابهایی که در حوزه علوم حدیث تألیف گردیده اند، کمک بسیار خوبی برای دانشجویان است تا بتوانند فهم درستی از احادیث داشته و در رشتههای مختلف نسبت به نگارش کتاب و مقالات اقدام کنند البته ما در حوزه اطلاعرسانی ضعیف هستیم و باید این ضعف بزودی جبران شود تا همگان با چنین مجموعههایی بیشتر آشنا شوند و همچنین باید راه را باز کنیم تا دیگران بتوانند به خوبی از مجموعه کتابخانههای آستان استفاده کنند.