تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام گفت: فعالیت در جهت زنده کردن یاد و نام اهل بیت علیهم السلام در جامعه افتخار بزرگی است برای ستایشگران و شعرا و سایر کسانی که در این زمینه تلاش می کنند.
آیت الله محمدی ری شهری در نشست جامعه مداحان تهران و شهرستان ری، شرط نخست حصول نتیجه مطلوب و تاثیر ستایشگری اهل بیت علیهم السلام، را « اخلاص » و شرط دیگر آن را « حرکت در جهت اهداف عاشورا » بیان کرد و گفت: اهداف عاشورا دارای لایه های مختلف است، اما چنانچه در زیارتنامه حضرت سیدالشهداء علیه السلام آمده است، آنحضرت جان پاکش را فدا کرد و خون پاکش بر زمین ریخته شد، تا مردم را از جهالت برهاند، بالاترین هدف عاشورا، معرفت افزایی، مبارزه با جهالت و بصیرت افزایی است.
نویسنده کتاب دانشنامه امام حسین علیه السلام هدف عالیه امر به معروف و نهی از منکر را نیز معرفت افزایی و مبارزه با جهالت برشمرد و تصریح کرد: بزرگترین معروف معرفت خدا و اهل بیت علیهم السلام و بزرگترین منکر جهالت نسبت به ایشان است.
آیت الله محمدی ری شهری اظهار داشت: طبیعی است که باید با همه منکرات مبارزه کرد، اما بزرگترین منکر این است که انسان معرفت لازم را نسبت به اهل بیت علیهم السلام و بصیرت دینی نسبت به معارف دینی و نظام اسلامی که زمینه ساز آن است نداشته باشد که بسیاری از گرفتاری ها از بی معرفتی و بی بصیرتی و ضعف در بنیه معرفتی ناشی می شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین در بخش دیگری از سخنان خود، به رهنمودها و دغدغه های رهبر معظم انقلاب تاکید کرد و گفت: براساس رهنمودهای ایشان، شعر در سازندگی جامعه بویژه نسل جوان، تاثیر والایی دارد، بخصوص آن هنگامی که جوانان در مجالس و هیئت هیجان پیدا می کنند و شور می گیرند، مضامین شعر در عمق جانشان نفوذ پیدا می کند.
آیت الله محمدی ری شهری افزود: بنا به رهنمود رهبرمعظم انقلاب، اشعاری که در مرثیه ها و مداحی های اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام، خوانده می شود، می بایست، از نظر مضمون و آهنگ مطابق موازین اسلامی و فرهنگی باشد و نیز نکته مهم اینکه مضمون شعر باید در جهت اهداف عاشورا و اهل بیت علیهم السلام باشد و مداح باید از خواندن اشعار فاقد مضمون و انحرافی پرهیز کند.
نویسنده کتاب دانشنامه امام حسین علیه السلام ضمن بیان اینکه در جهت تلاش برای رفع دغدغه های رهبرمعظم انقلاب، بررسی های زیادی انجام شد و در سال 81 نیز در دفتر آستان نشست هایی با حضور بسیاری از شعرای آئینی و مداحان اهل بیت عصمت و طهارت
علیهم السلام شکل گرفت افزود: یکی از مسایلی که در آن جلسات مطرح شد، نبود منبع معتبر جهت سرودن شعر عاشورایی که با تدوین دانشنامه امام حسین (ع) این درخواست تأمین گردید . علاوه بر آن ، مطالب مربوط به عاشورا تحت عنوان " شهادت نامه امام حسین (ع) "
به فارسی در دو جلد و " الصحیح من مقتل سیدالشهداء و اصحابه علیهم السلام " در یک جلد منتشر شد و اکنون چندین سال است مورد بهره برداری علاقمندان قرار گرفته است.
آیت الله محمدی ری شهری گفت: در این مجموعه توضیح داده شده است، که کدامیک از کتاب ها و منابع برای شعر و بیان موضوع قابل استناد و معتبر است و در قدم بعد نیز با همکاری آقای مجاهدی با موسسه علمی – فرهنگی دارالحدیث کارهای خوبی در حوزه شعر عاشورایی آغاز شده است.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام بیان کرد: اکنون دو کتاب در مرحله چاپ است که یکی از آن ها کتابی با موضوع اعتقادی و اخلاقی است و نیز کتابی با موضوع اشعار عاشورایی است که نخستین جلد آن تهیه شده و در مرحله چاپ است و ان شاء الله جلدهای بعدی آن نیز تالیف خواهد شد.
رئیس موسسه علمی- فرهنگی دارالحدیث گفت: ضمن جمع آوری اشعار معتبر عاشورایی در این موسسه این آمادگی نیز وجود دارد تا اشعاری که سروده می شود، ارزیابی شده و در خصوص اعتبار منابع روایی و تاریخی آن اظهار نظر شود.
آیت الله محمدی ری شهری ضمن تاکید به دغدغه های رهبرمعظم انقلاب گفت: باید یکایک ما در خصوص دغدغه های رهبرمعظم انقلاب احساس مسئولیت داشته باشیم و مداحان باید از قرائت اشعار غیرمعتبر و نامناسب با شان اهل بیت علیهم السلام، اجتناب کنند.
نشست جامعه مداحان شهرستان ری، با حضور جمعی از مداحان شهرستان ری برای هماهنگی آغاز مراسم ماه محرم و تشریح سیاست ها و خط مشی ها در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام برگزار شد.