پایگاه اطلاع رسانی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع):
وبينارعلمي تخصصي و بين المللي" ابعاد کنشگری سیاسی و اجتماعی حضرت فاطمه(س)، در ایام میلاد با سعادت آن حضرت، در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) برگزار شد.
به گزارش اداره کل تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان مقدس، این وبینار به همت حوزه علمیه حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)(بخش خواهران) و با همکاری اداره کل تبلیغات و ارتباطات اسلامی این بارگاه ملکوتی و با حضور کارشناسانی از کشورهای مصر، الجزایر، عراق و لبنان برگزار گردید.
این نشست با عرض خیر مقدم حسین خرازی مدیرکل تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) و بیان مقدمه ای در ارتباط با موضوع وبینار آغاز و سپس این وبینار با ایراد سخنانی توسط خانم دکتر سلیمانی از کارشناسان مدعو به عنوان دبیر جلسه ادامه یافت.
در این نشست علمی تخصصی، استاد بشرى ابوشرار،تحلیلگر سیاسی از مصر و از پژوهشگران اهل تسنن؛ ضمن بزرگداشت روز ولادت حضرت فاطمه(س)، ایشان را دارای منزلت علمی و اجتماعی دانست که پرورش یافته مکتب وحی و نبوت بوده و هر آنچه از پیامبر دریافت کرده بود به منصه ظهور رسانده است.
در ادامه دكتر ميادة عريبي،کارشناس و استاد حوزه از کشور لبنان؛اظهار داشت: حضرت زهرا(س) برای اثبات حق و ولایت حضرت علی(ع) و مبارزه با انحراف در موضوع رهبری امت اسلامی، برخود لازم می دیدند که در این راه مجاهدانه تلاش کنند؛ وصیت ایشان به غسل شبانه و خاکسپاری در شب نمونه ای از درایت و آینده نگری آن حضرت بود.
پروفسور نور الدین ابو لحية،استاد دانشگاه الجزایر و از پژوهشگران اهل تسنن گفت: حضرت فاطمه(س) در زمان حیات خود جایگاه علمی بسیار والایی داشتند و پاسخ گوی سوالات بانوان در زمینه های مختلف بودند و در امور اجتماعی حضوری پر رنگ داشته و سیره ایشان نیز برگرفته از سیره نبوی بود.شیوه های تربیتی ایشان در محیط خانواده قابل تامل است. همراهی ایشان با پیامبر(ص) در شعب ابی طالب و در عرصه های دیگر تا جایی پیش رفت که ایشان ملقب به ام ابیها شدند.
دکتر طاهره سادات نعیمی،استاد حوزه و دانشگاه از ایران تصریح کرد: حضرت زهرا(س) نسبت به مسایل اجتماعی و سیاسی جامعه اسلامی بی تفاوت نبودند و همواره جبهه حق را یاری می کردند و معتقد بودند بی تفاوتی در قبال آنچه در جامعه میگذرد به خصوص در زمینه سیاسی ، اجتماعی و حقوق عمومی دور از روش اسلامی است.
در ادامه دکتر زهره منصوری، مبلغ بین الملل و مدیر حوزه علمیه حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام؛ تصریح کرد: حضرت فاطمه سلام الله علیها همراه پدر خود با حضور در برخی جبهه های جنگ فعالیت سیاسی و اجتماعی خود را آشکار ساختند ایشان برای دفاع از ولایت تمام تلاش خود را نمودند. خطبه فدکیه ایشان در مسجد پیامبر(ص) علاوه بر اثبات خط مشی توام با بینش و بصیرت ،مبتنی بر ایمان و عقیده است.
در پایان دکتر امینه سلیمانی؛ دبیر وبینار و کارشناس رادیو عربی تهران ضمن تشکر و قدردانی از نکات میهمانان و تاکید بر وحدت امت اسلام با الگوگیری از پیامبر(ص) و دختر مکرمشان در کنشگری سیاسی و اجتماعی، به بیان اشتراکات میان اهل تسنن و تشیع پرداخت.