پایگاه اطلاع رسانی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع):
جمعی از طلاب حوزه علمیه خاتم الاوصیاء استان تهران با حجت الاسلام و المسلمین سیدعلی قاضی عسکر، تولیت این آستان مقدس دیدار و گفتگو کردند.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر در این دیدار ضمن تأکید بر لزوم برنامه ریزی های صحیح و دقیق در نظام آموزشی حوزه اظهار داشت: امروز در نظام آموزشی حوزه تنها پرداختن به فقه و اصول کافی نیست، بلکه لازم است تا طلاب مثل علمای گذشته همچون مرحوم میرداماد، شیخ بهائی، شیخ مفید و... جامعیت علمی داشته و بر علوم روز تسلط کافی داشته باشند.
وی با اشاره به نیازهای امروز جامعه و توسعه شبهات با توجه به فراگیری فضای مجازی افزود: در گذشته شبهات عقیدتی بسیاری تولید و منتشر می شد و فکر می کردند می توانند پیروان اهل بیت را از مذهب خود برگردانند لیکن پس از ایجاد گروهک داعش و جنایات آن ها، پیروان این مسلک انحرافی به انزوا کشیده شده و شبهات آن ها از اثر افتاد، اکنون نیز با توجه به شبهه افکنی گسترده دشمنان اسلام و تشیع، می طلبد تا طلاب و مبلغین با تقویت بنیه علمی خود پاسخگوی این هجمه ها باشند.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) خاطر نشان ساخت: موضوع استعدادیابی در نظام آموزشی حوزه و بررسی علایق طلاب در مسیر طلبگی و هدایت این عزیزان در راستای استعداد و توانایی هایشان، مقوله بسیار مهمی در جهت پیشرفت نظام آموزشی و تبلیغی و تربیتی حوزه است.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر تأکید کرد: مسئولین و سیاستگذاران نظام آموزشی حوزه باید با برنامه ریزی های درست، از ظرفیت جوانی عزیزان طلبه به بهترین نحو استفاده کنند.
وی افزود: اکنون علاوه بر نیاز کشور به طلبه عالم و فاضل، در حوزه بین الملل نیز به وجود طلاب مسلط به زبان های خارجی و آشنا به شرایط کشورهای مختلف برای معرفی مذهب شیعه و نیازهای شیعیان دیگر کشورها، بیش از گذشته احساس می شود؛ در این زمینه می توان با پرورش طلاب عالم و مسلط به زبان و علوم روز این نیاز بسیار مهم را تأمین کرد.
رئیس مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث تسلط طلاب به تفسیر قرآن کریم و علوم حدیث را امری لازم برای طلاب علوم دینی عنوان کرده و تصریح کرد: پیش از آن که مرحوم آیت الله ری شهری، شروع به پژوهش و تألیفات در حوزه حدیث نماید، به این علم حتی در حوزه های علمیه کمتر پرداخته می شد، اما اکنون بیش از 600 اثر در پژوهشگاه قرآن و حدیث در زمینه احادیث تولید و منتشر شده و پاسخگوی نیازهای موجود جامعه در این زمینه است و در همین راستا تألیفاتی منطبق بر قرآن و حدیث در علوم مختلفی مانند روانشناسی تولید گردیده که پیش از این فقط با گرایشات غربی در دسترس عموم قرار داشت.
وی افزود: طلاب باید هم در خطابه و هم در نویسندگی مهارت لازم را کسب کنند تا بتوانند در زمینه هایی همچون رمان نویسی با هدف تبیین آموزه های دینی، فعالیت کنند.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) در پایان یادآور شد: شما عزیزان طلبه، مسیر روشنی را برای زندگی خود انتخاب نموده اید و اگر این راه، با اخلاص توأمان گردد، لحظه لحظه عمرتان عبادت محسوب می شود و در این راه اگر فردی را به مسیر درست هدایت نمایید و مانع از کجروی او شوید، به واسطه این عمل گویا تمامی افراد بشر را احیا نموده اید و تمامی این توفیقات فقط با تلاش و کوشش بسیار حاصل خواهد شد.