پایگاه اطلاع رسانی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع):
حجت الاسلام و المسلمین سیدعلی قاضی عسکر تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) پیش از قرائت دعای عرفه در این مراسم نورانی در بارگاه ملکوتی حضرت عبدالعظیم(ع) به ایراد سخنرانی پرداخت و با اشاره به آیه « يَا أَيُّهَا النَّاسُ أَنْتُمُ الْفُقَرَاءُ إِلَى الله» اظهار داشت: قرآن کریم به ما می آموزد تا همواره خود را در طول دوران زندگی نیازمند خداوند متعال بدانیم تا در نتیجه از معاصی و وسوسه های شیطان مصون بمانیم.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر جهان طبیعت را طبق اراده الهی مسخر انسان توصیف کرده و تصریح نمود: اگر خداوند متعال آنی عنایتش را از انسان بردارد، هیچ چیز باقی نمانده و همه عالم در ید قدرت خداوند بوده و تمامی نعمات بشر امانت الهی است.
وی با اشاره به وجود حوادث طبیعی و بیماری ها در مسیر زندگی انسان خاطر نشان ساخت: انسان از فردای خود مطلع نیست و سرانجام عاقبت او نیز کوچ به سرای باقی است لذا هر میزان که انسان بتواند احساس نیاز به خداوند را در خود تقویت کند و خویش را به حضرت حق پیوند زند، به اوج معنویت دست پیدا خواهد نمود.
رئیس مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث با اشاره به حالات دعا و نیایش های امیرمؤمنان و ائمه اطهار علیهم السلام در درگاه الهی اظهار داشت: آن ذوات مقدس با آنکه دارای مقام عصمت بودند اما آنگونه در درگاه الهی تضرع داشتند، که این امر نشان از پیوند عمیق با معبود دارد.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) ارتباط پیوسته و عمیق با خداوند را امری لازم در زندگی انسان عنوان کرده و خاطر نشان ساخت: اگر انسان بتواند این ارتباط را حفظ نماید، در زندگی هر مقدار در شرایط سخت قرار گیرد هیچ گاه احساس پوچی نکرده و در تمامی لحظات حیات خود، آرامش خواهد داشت.
وی با اشاره به آیه «وَقَالَ رَبُّكُمُ ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ...» تصریح کرد: بزرگترین غفلت انسان این است که می پندارد همه امور در دست و اختیار اوست و در نتیجه در مسیر گناه و گمراهی حرکت می کند و هنگامی انسان گرفتار می شود، که کار از کار گذشته است.
حجت السلام و المسلمین قاضی عسکر در ادامه با اشاره به فرازهای نورانی دعای مکارم الاخلاق تصریح کرد: بعضی از ادعیه مانند دعای مکارم الاخلاق، بیانگر اخلاق و سبک زندگی اسلامی است و باید همگان با مراجعه به این دعای انسان ساز با منش زندگی اسلامی آشنا شوند.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) با بیان فرازهایی از دعای ابوحمزه ثمالی ادامه داد: این دعای نورانی و دعای افتتاح از آن دسته ادعیه ای هستند که در مقام بیان ویژگی های پروردگار عالم بوده و دعاهای دیگری همچون دعای روح بخش عرفه بازگو کننده حالات میان بنده و معبود است.
رئیس مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث با تأکید بر اهمیت پرداختن به دعا، نیایش و ارتباط مستمر با خداوند اظهار داشت: در اسلام برای تمامی کارهای روزانه اعم از امور عبادی و غیر عبادی، خداوند متعال ادعیه ای قرار داده تا انسان همواره لب به دعا و نیایش بگشاید که این امر نشان از اهمیت موضوع دعا در فرهنگ اسلام دارد.
وی در پایان با اشاره به فرازهایی از دعای پرفیض عرفه ابراز داشت: مضمون دعای عرفه سراسر عرفان است و باید به این دعای نورانی توجه ویژه ای داشته باشیم.