هفتمین نشست شورای هماهنگی بزرگداشت جشن های مردمی دهه کرامت با حضور آیت الله محمدی ری شهری و اعضای این شورا در تالار شیخ کلینی (ره) آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) برگزار شد.
در این دیدار، تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام، ضمن خوش آمدگویی به اعضاء شورای جشن های مردمی دهه کرامت، اظهار امیدواری کرد: به برکت نورانیت آستان مقدس و دعای ارواح منوری که در این حرم مطهر، حضور دارند، خصوصا حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام، برکات این دهه و تلاش های اعضای محترم این ستاد، مضاعف و مشمول عنایت الهی باشد.
آیت الله محمدی ری شهری در ابتدای سخنان خود با بیان روایتی از امام رضا علیه السلام، گفت: امیدوارم همه ما مشمول این دعا باشیم که طبق نقل فرمودند، « خدا رحمت کند کسی را که امر اهل بیت علیهم السلام، یعنی همان مکتب اهل بیت علیهم السلام را احیاء کند،» و در واقع احیای امر اهل بیت علیهم السلام به معنای زمینه سازی برای حکومت جهانی اسلام به رهبری حضرت مهدی (عج) است.
رئیس دانشگاه قرآن و حدیث گفت: این دعای امام رضا علیه السلام، دعای بسیار مهمی است و هرکس که به نحوی به مکتب اهل بیت علیهم السلام خدمت کند، مشمول این دعای امام رضا علیه السلام خواهد بود و اعضای دهه کرامت نیز در همین راستا تلاش و کوشش می کنند.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام در خصوص همکاری این آستان مقدس با ستاد گرامیداشت دهه کرامت بیان کرد: علاوه بر اینکه یکی از وظایف اصلی این آستان مقدس، ترویج و توسعه مکتب اهل بیت علیهم السلام است و باید در این حرکت همکاری شایسته ای داشته باشد، نکته ویژه و مهمتر دیگری نیز وجود دارد و آن این است که مرقد مطهر حضرت حمزه ابن موسی علیهم السلام در جوار مرقد حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام در این آستان مقدس قرار دارد.
رئیس موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث بیان کرد: بزرگان و علمای دین در این زمینه نظراتی دارند و نکاتی را فرمودند که بسیار قابل توجه است و یکی از کسانی که به طور قاطع در دو کتاب خود حضرت امامزاده حمزه علیه السلام که مرقد مطهرش در این آستان مقدس واقع است را فرزند بلاواسطه امام موسی کاظم علیه السلام نقل کرده است، جناب علامه مجلسی(ره) است و همچنین قدیمی ترین سندی که در زمینه وجود دارد رساله صاحب بن عباد است، که در آن نیز به وجود قبر حضرت حمزه ابن موسی علیهم السلام در این آستان مقدس تاکید شده است و همچنین قرائن دیگری در این زمینه وجود دارد که فرصت بیان آن ها نیست.
آیت الله محمدی ری شهری گفت: نکته مهم دیگر در این خصوص این است به ظرفیت های مهم این دهه و نحوه بهره مندی از ظرفیت ها توجه کنیم و نخستین نکته نیز می تواند آسیب شناسی از اقدامات صورت گرفته و شناسایی راه های نفوذ ضعف در کارها باشد.
رئیس دانشگاه قرآن و حدیث یکی از آسیب های موجود در کارهای اینچنینی را بروز تکرار در امور دانست و گفت: البته برخی از موارد لازم است تکرار شود ولی باید به این نکته توجه نمود که از این ظرفیت مناسب چگونه می توان برای جذب و جلب نسل جوان با معارف اسلامی استفاده کرد.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام، بیان کرد: امام رضا علیه السلام در همان روایت و در پاسخ به این پرسش که چگونه می توان مکتب شما را زنده نمود، فرمودند: علوم ما را یاد بگیرید و به مردم بیاموزید و در ادامه نیز در نکته بسیار مهمی فرمودند، اگر مردم با زیبایی های کلام ما آشنا بشوند، از ما پیروی خواهند کرد زیرا، منطق اهل بیت علیهم السلام، به قدری زیباست و جاذبه دارد که اگر این منطق برای آنان تبیین شود، به سمت آن جذب خواهند شد.
رئیس موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث با بیان اینکه زمینه سازی برای حکومت جهانی اهل بیت علیهم السلام با بهره گیری از زور و خشونت نیست اظهار کرد: زمینه سازی برای آن حکومت جهانی، زمینه سازی فرهنگی است و زمینه سازی فرهنگی به معنای آشناسازی مردم جهان با معارف اهل بیت علیهم السلام است.
آیت الله محمدی ری شهری گفت: یکی از راه های آشنا سازی و تبیین معارف اهل بیت علیهم السلام، این است که متن معارف و بیانات اهل بیت علیهم السلام را به همه زبان های زنده دنیا ترجمه نموده و در اختیار همه مردم قرار دهیم.
نویسنده کتاب حکمت نامه رضوی بیان کرد: کتاب حکمت نامه رضوی در چهار جلد به زبان های فارسی و عربی نوشته شده و گزیده چهار جلدی آن در یک جلد نیز خلاصه شده است و توصیه می کنم نهادهای مسئول هرکدام به اندازه توان خود خلاصه یک جلدی این کتاب را به زبان های زنده ترجمه نموده و در نشر معارف اهل بیت سهم داشته باشند.
آیت الله محمدی ری شهری همچنین در خصوص روش های دیگر انتقال معارف اهل بیت علیهم السلام به جهانیان گفت: از دیگر روش های موثر برای اینکه معارف اهل بیت علیهم السلام را به نسل جوان خودمان و نسل جوان جوامع دیگر در جهان منتقل کنیم بهره گیری از قالب های مختلف هنری از جمله فیلم و انیمیشن، خصوصا تولیدات کوتاه هنری است.