دعاى روز هشتم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَّ ارْزُقْنِي فِيهِ رَحْمَةَ الْأَيْتَامِ وَ إِطْعَامَ الطَّعَامِ وَ إِفْشَاءَ السَّلاَمِ وَ صُحْبَةَ الْكِرَامِ بِطَوْلِكَ يَا مَلْجَأَ الْآمِلِينَ
اى خدادر اين روز مرا ترحم به يتيمان و اطعام به گرسنگان و افشاء و انتشار سلام در مسلمانان و مصاحبت نيكان نصيب فرما به حق انعامت اى پناه آرزومندان عالم.
حدیث یار :
رسول خدا(ص):
نزديكترين شما به من در توقفگاه فرداي قيامت، راستگوترين شما، و امانتدار ترين شما، و پابندترين شما به پيمان، و خوش خوترين شما و نزديكترين شما به مردم است.
بحارالانوار، ج77، ص149
در اخلاص در قرائت است :
و از آداب لازمه قرائت قرآن كه در تأثير در قلوب سمت ركنيّت دارد و بدون آن هيچ عملى را قيمتى نيست، بلكه ضايع و باطل و موجب سخط الهى است، اخلاص است كه سرمايه مقامات اخرويه و رأس المال تجارت آخرت است. و در اين باب نيز در اخبار اهل بيت عصمت (ع) سفارش بليغ شده است. از آن جمله آن است كه جناب كلينى، رضوان اللّه عليه، حديث كند:از أبي جعفر، عليه السّلام، كه فرمود: «قاريان قرآن سه گروهاند: يكى، آنان كه قرائت قرآن را سرمايه معيشت اتخاذ نمودند، و به واسطه آن از ملوك حقوق و شهريه گيرند، و بر مردم تقدم جويند.و ديگر، آنان كه حفظ حروف و صورت قرآن كنند، و تضييع حدود آن نمايند و او را پشت سر اندازند، چنانچه سوار قدح خود را به پشت آويزد خداوند زياد نكند اين قسم حمله قرآن را. و طايفه ديگر آنان هستند كه قرآن را قرائت كنند و با دواى قرآن دردهاى قلب خود را علاج كنند، پس به واسطه آن شب را بيدار و به عبادت بگذرانند، و روز را روزه بگيرند و به تشنگى گذرانند، و در مساجد حاضر شوند و اقامت كنند و از فراش خواب ناز برخيزند. پس، خداوند عزيز جبّار به واسطه اينها دفع بليات فرمايد و باران از آسمان فرو فرستد. به خدا قسم كه اين گروه از قاريان قرآن از كبريت احمر كميابترند».
و أبي عبد اللّه، عليه السّلام، فرمود: «كسى كه قرائت قرآن كند براى استفاده از مردم، در روز قيامت بيايد در صورتى كه روى او استخوانى است بدون گوشت».
و رسول اللّه، صلّى اللّه عليه و آله، فرمود: «كسى كه ياد گيرد قرآن را و عمل به آن نكند و عوض آن اختيار كند حبّ دنيا و زينت آن را، مستوجب غضب خدا شود، و در درجه يهود و نصارى است كه كتاب خدا را پشت سرشان انداختند.و كسى كه قرائت قرآن كند و قصد كند به آن سمعه و طلب كند به آن دنيا را، ملاقات كند خدا را روز قيامت در صورتى كه روى او استخوان بی گوشت است، و قرآن به پشت گردن او زند تا داخل آتش كند او را، و بيفتد در آن با آنها كه افتادند.و كسى كه قرائت قرآن كند و عمل به آن نكند، خداوند او را كور محشور فرمايد روز قيامت. می گويد: «خداوندا، من بينا بودم پس چرا مرا كور محشور كردى؟» می فرمايد: «چنانچه تو نسيان آيات ما كردى كه بر تو فرو فرستاديم امروز نيز تو نسيان شدى.» پس او را به سوى آتش فرستند.و كسى كه قرائت قرآن كند براى خدا و خالص از ريا و براى ياد گرفتن معالم دين، ثواب او مثل ثوابى است كه به جميع ملائكه و انبيا و مرسلين دهند.يعنى از سنخ ثواب آنان به او مرحمت فرمايند.و كسى كه تعلم كند قرآن را براى ريا و سمعه تا آنكه با جاهلان جدال كند و مباهات به علما كند و دنيا را به آن طلب كند، متفرق فرمايد خداوند استخوانهاى او را روز قيامت، و در آتش كسى از او شدت عذابش بيشتر نيست، و به جميع انواع عذاب او را معذب كنند از شدّت غضب و سخط خداوند بر او.و كسى كه تعلم قرآن كند و در علم تواضع نمايد و تعليم بندگان خدا دهد و از خداوند اجر طلبد، در بهشت از [او] كسى ثوابش بزرگتر نيست و منزلهاى از منزله او بالاتر نيست، و هيچ منزل رفيع و درجه بلند نفيس در بهشت نيست مگر آنكه بزرگتر و وافرتر آن را او دارد.»
نماز شب نهم ماه مبارك رمضان :
شش ركعت، ميان نماز شام و خفتن در هر ركعت حمد و هفت مرتبه آيه الكرسي و بعد از اتمام پنجاه مرتبه اللهم صلي علي مححمد و آل محمد
ترجمه ایه 25 الی 32 سوره مبارکه ال عمران:
به نام خداوند بخشنده مهربان
بگو خداوندا، اى فرمانفرماى هستی ، به هر كس كه خواهى فرمانروايى بخشى و از هر كس كه خواهى فرمانروايى بازستانی ؛ و تويى كه هر كس را كه خواهى گرامى دارى و هر كس را كه خواهى خوار كنی ؛ سر رشته خير به دست توست؛ تو بر هر كار توانايی .
از شب بكاهى و بر روز بيفزايى و از روز بكاهى و بر شب بيفزايی ، و زنده را از مرده بر آورى و مرده را از زنده؛ و هر كس را كه خواهى بی حساب روزى دهی .
مؤمنان نبايد كه كافران را -به جاى مؤمنان- دوست بگيرند، و هر كس چنين كند از لطف و ولايت خداوند بی بهره است، مگر آنكه از آنان به نوعى تقيه كنيد؛ و خداوند شما را از خودش برحذر می دارد؛ و بازگشت به سوى خداوند است.
بگو اگر ما فی الضميرتان را پنهان بداريد يا آشكارش كنيد، خداوند آن را می داند و آنچه را در آسمانها و زمين است هم می داند؛ و خداوند بر هر كارى تواناست.
ياد كنيد از روزى كه هر كس هر آنچه از نيكى و بدى كرده است، حاضر يابد، و آرزو كند كه مگر بين او و آن كار بدش فرسنگها فاصله باشد؛ و خداوند شما را از خودش برحذر مى دارد؛ و خدا به بندگان اش رئوف است.
بگو اگر خدا را دوست داريد از من پيروى كنيد تا خدا نيز شما را دوست داشته باشد و گناهانتان را بيامرزد؛ و خداوند آمرزگار مهربان است.