پایگاه اطلاع رسانی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع):
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر در اولین نشست تاریخ پژوهان ری که در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) برگزار شد، با اشاره به اهمیت ری و ویژگیهای منحصر به فردی که این منطقه داشته است تأکید کرد: ضروری است هر چه سریعتر مسائل و مشکلات ری احصاء و در رابطه با آن تصمیم گیری و به حل آن ها کمک کرد و اجازه ندهیم که میراث تاریخی ری بیش از این دستخوش حوادث شده و از بین برود.
وی تصریح کرد: در این برهه زمانی باید در دو موضوع "پژوهش های بنیادی" و "پژوهش های کاربردی" دست به دست هم داده و کارهای فاخری را تولید و در اختیار عموم مردم و بویژه تاریخ پژوهان قرار دهیم.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) ضمن تأکید بر لزوم توسعه پژوهش های بنیادی تصریح کرد: در بخش پژوهش های بنیادی در طول تاریخ حوادث و تحولات زیادی در این منطقه رخ داده که باید به صورت مرحله به مرحله این تحولات ثبت شود و در اختیار عموم علاقمندان قرار گیرد.
وی در ادامه بیان کرد: در حوزه پژوهش های کاربردی نیز با توجه به سابقه چندهزار ساله تاریخی، تمدنی، اسلامی و مذهبی ری، وجود حدود ۲۰۰ اثر تاریخی مذهبی در این خطه و شخصیت های برجسته ساکن در آن ، باید با بررسی های دقیق و تقویت تشکل تاریخ پژوهی، پژوهش را با رویکرد کاربردی و عملیاتی دنبال کنیم، به نحوی که گردشگری در این منطقه بیش از پیش توسعه یابد و بتوانیم خطه ری را به جایگاه واقعی خود برسانیم.
رئیس مؤسسسه علمی فرهنگی دارالحدیث خواستار شد: تاریخ پژوهان ری پژوهش های تاریخی، تحقیقی و پژوهشی خود را در حوزههای مختلف ارائه نمایند تا پس از بررسی و ارزیابی به چاپ برسد و در دسترس همگان و بخصوص پژوهشگران قرار گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر تأکید کرد: با توجه به جذابیت آثار فاخر تاریخی ری بخصوص برای گردشگران خارجی و لزوم حفظ و احیاء آثار و اماکن تاریخی، به خوبی از آن حراست شود و نگذاریم طرح های توسعه باعث از بین رفتن این آثار شود.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) در بخش دیگری از سخنان خود به لزوم شناخت حضرت عبدالعظیم و دو امامزاده مجاور و دیگر امامزادگان ری برای عموم مردم تأکید نمود و افزود: شایسته است در خصوص شخصیت، سیره رفتاری و جایگاه امامزادگان مدفون در این بارگاه ملکوتی و ری و تأثیرگذاری ایشان در زمان خود و پس از آن، پژوهش های بیشتر و دقیق تری صورت پذیرد و در قالب های نوین هنری مانند فیلم، داستان و رومان با قلم و روایتگری فاخر و نافذ ارائه کرد تا بتوان این شخصیت های برجسته را به عموم مردم خصوصا نسل جوان معرفی نمود.
وی با تأکید بر ضرورت شناساندن مشاهیر ری بیان داشت: عموم مردم با شخصیت های برجسته و مشاهیر مدفون در ری مانند شیخ صدوق، شیخ ابوالفتوح رازی، آیت الله شاه آبادی و... و شخصیت های سیاسی همچون ستارخان، طیب و ... نیز هنوز آشنا نبوده، شناخت لازم و کافی از آن ها ندارند. در این راستا می توان ویژگی های بارز ایشان را برای آشنایی اقشار مختلف بصورت خلاصه و مفید ارائه نمود.
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر در پایان با اشاره به خلأ وجود "روایتگر" در اماکن تاریخی و مذهبی تصریح کرد: لازم است به بحث تربیت روایتگر پرداخته و فارغ از متون کتب تاریخی، راوی به روایت اثرگذار اتفاقات تاریخی پرداخته تا بهتر بر دل و جان مخاطب نقش بندد.