برگزاری گردهمایی دانش پژوهان کلاس های نج…

مرکز آموزش نجوم و معرفی علوم نوین آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری رصد اولین خورشید گرفتگی قرن

در مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

رصدخورشید گرفتگی جزئی

توسط مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

آغاز ثبت نام دوره پاییز1401

در مرکز آموزش نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری کلاس های تابستان 1401

مرکز آموزش نجوم حرم حضرت عبدالعظیم (ع) برپا نموده است

تیمی از ستاره‌شناسان دانشگاه نیوساوث‌ولز در استرالیا از کشف نزدیکترین سیاره قابل سیستم به منظومه شمسی خبر داده‌اند.      

        

به گزارش سرویس علمی ایسنا، این سیاره که در اطراف ستاره کوتوله قرمز Wolf 1061 در صورت‌فلکی مارافسای گردش می‌کند، در فاصله 14 سال نوری از زمین قرار دارد که بسیار نزدیکتر از کاندید قبلی یعنی گلیزه 667Cc's 22 با فاصله 22 سال نوری است.

به گفته ستاره‌شناسان، این سیاره با استفاده از ابزار طیف‌نگار HARPS بر روی تلسکوپ 3.6 متری رصدخانه جنوب اروپا در شیلی کشف شده است. محققان با استفاده از روشی جدید به بررسی یک دهه رصد پرداخته‌اند که گفته می‌شود تحلیل‌های تلسکوپ‌های شکارچی سیاره را ارتقا خواهد بخشید.

این سیاره که Wolf 1061c نام گرفته، چهار برابر جرم بیشتری نسبت به زمین داشته و یکی از سه سیاره‌ای است که در اطراف ستاره کوتوله میزبانش گردش می‌کنند. به گفته محققان،‌جرم این سیارات 1.4، 4.3 و 5.2 برابر بیشتر از زمین بوده و مدار آن‌ها به ترتیب پنج، 18 و 67 روز طول می‌کشد. Wolf 1061c در میان دو سیاره دیگر قرار دارد.

 

همه سیارات فراخورشیدی دارای جرم پائینی برای صخره‌ای بودن و برخورداری از سطح جامد هستند و Wolf 1061c در منطقه قابل سکونت یا Goldilocks قرار گرفته که دما در آن برای وجود آب مایع و در نتیجه، حیات احتمالی مناسب است.

به گفته محققان، اگرچه سیارات فراخورشیدی نزدیکتری نسبت به Wolf 1061c کشف شده‌اند، اما هیچ کدام از آن‌ها قابل سکونت محسوب نمی‌شوند.

جزئیات این کشف در مجله Astrophysical منتشر شده است.