برگزاری گردهمایی دانش پژوهان کلاس های نج…

مرکز آموزش نجوم و معرفی علوم نوین آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری رصد اولین خورشید گرفتگی قرن

در مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

رصدخورشید گرفتگی جزئی

توسط مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

آغاز ثبت نام دوره پاییز1401

در مرکز آموزش نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری کلاس های تابستان 1401

مرکز آموزش نجوم حرم حضرت عبدالعظیم (ع) برپا نموده است

ناسا از کشف جدیدترین سیاره فراخورشیدی زمین خبر داد.   

      

به گزارش خبرگزاری مهر، تلسکوپ فضایی «کپلر» ناسا در تازه ترین رصد خود موفق به شکار سیاره ای به اندازه کمی بزرگ تر از سیاره نپتون با فاصله ۵۰۰ میلیون سال نوری با زمین شده است که انتظار می رود به عنوان جوان ترین سیاره فراخورشیدی باشد که تا کنون رصد شده است.

 این سیاره جدید K۲-۳۳b نام دارد و اخترشناسان به هنگام رصد آن متوجه شدند که هر ۵ روز یکبار به دور ستاره اطراف خود حرکت می کند. عمر ستاره این سیاره فراخورشیدی ۵ تا ۱۰ میلیون سال است و انتظار می رود که عمر این سیاره نیز به همان اندازه باشد که بطرز قابل توجهی در مقایس کیهانی جوان است.  

 مدار  سیاره K۲-۳۳b تنها پنج روز زمینی است که این یعنی فاصله سیاره فراخورشیدی جوان بسیار با ستاره خود نزدیک است و تقریبا ۱۰ برابر نزدیک تر از نسبت فاصله عطارد به خورشید است.

بر اساس محاسبات محققین موسسه فناوری «کالیفرنیا» آمریکا عمر زمین تقریبا ۴.۵ میلیارد سال است که می توان گفت سیاره  K۲-۳۳b بسیار جوان است و به عنوان یک نوزاد در عمر کیهانی محسوب می شود.

فاصله نزدیک این سیاره فراخورشیدی موجب حیرت اخترشناسان شده است و برای آن دو نظریه وجود دارد، نخست اینکه در همان مکان متولد شده یا اینکه در طول چندین هزار سال به این نقطه کشیده شده است اما انتظار می رود که از ابتدا در همان مکان متولد شده باشد.

نتیجه این تحقیق در نشریه Nature منتشر شده است.