برگزاری گردهمایی دانش پژوهان کلاس های نج…

مرکز آموزش نجوم و معرفی علوم نوین آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری رصد اولین خورشید گرفتگی قرن

در مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

رصدخورشید گرفتگی جزئی

توسط مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

آغاز ثبت نام دوره پاییز1401

در مرکز آموزش نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری کلاس های تابستان 1401

مرکز آموزش نجوم حرم حضرت عبدالعظیم (ع) برپا نموده است

تلسکوپ هابل موفق به تصویربرداری از دو کهکشان دوردست شد که با سرعت یک میلیون و 600 هزار کیلومتر بر ساعت در حال نزدیک شدن به هم هستند.

                       

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، این دو کهکشان که در صورت فلکی خرگوش(Lepus) قرار دارند و 20 هزار سال نوری از هم فاصله دارند، با سرعتی سرسام‌آور در حال نزدیک شدن به هم هستند.

فاصله این صورت فلکی تا زمین در حدود 1500 سال نوری است.

صورت فلکی خرگوش با وجود ستارگان کم فروغ، از صور باستانی آسمان محسوب می‌شود. این صورت فلکی نشانگر خرگوش و در واقع موجودی است که نامش در مدارک مکتوب باستانی با کره ماه قرین بوده‌ است. 

در اطلاعیه ناسا در رابطه با تصویر هابل آمده است که کهکشان IRAS 06076-2139 در واقع از دو کهکشان مجزا تشکیل شده است که با سرعت یک میلیون و 600 هزار کیلومتر در ساعت در حال نزدیک شدن به هم هستند.

برخوردهای کهکشانی اتفاقی اجتناب‌ناپذیر هستند و این اتفاق برای کهکشان راه شیری نیز خواهد افتاد.

پیش‌بینی می‌شود کهکشان راه شیری در 4.5 میلیارد سال آینده با کهکشان "آندرومدا"(Andromeda ) که حدود  ۲٫۵ میلیون سال نوری از کهکشان راه شیری فاصله دارد، برخورد کند.

آندرومدا نزدیک‌ترین کهکشان مارپیچی به کهکشان راه شیری است، ولی نزدیک‌ترین کهکشان نیست. آندرومدا بزرگ‌ترین کهکشان از گروه کهکشانیِ محلی است که شامل راه شیری، آندرومدا، سه‌تکه و ۳۰ کهکشان کوچک‌تر است. برخوردهای بین کهکشانی لزوما باعث نابودی تمام اجزای داخلی و یا برخوردهای ستاره‌ای نمی‌شوند و با توجه به فاصله بسیار زیاد بین ستاره‌ها این اتفاق به ندرت رخ می‌دهد.