برگزاری گردهمایی دانش پژوهان کلاس های نج…

مرکز آموزش نجوم و معرفی علوم نوین آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری رصد اولین خورشید گرفتگی قرن

در مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

رصدخورشید گرفتگی جزئی

توسط مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

آغاز ثبت نام دوره پاییز1401

در مرکز آموزش نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری کلاس های تابستان 1401

مرکز آموزش نجوم حرم حضرت عبدالعظیم (ع) برپا نموده است

سازمان فضایی آمریکا(ناسا) در یک کنفرانس از کشف هشتمین سیاره در منظومه کپلر- 90 خبر داد. 

  

به گزارش ایسنا به نقل از وبسایت ناسا، این سیاره موسوم به کپلر-90i که توسط تلسکوپ فضایی کپلر ناسا رصد شده، هشتمین سیاره است که به دور ستاره کپلر-90، یک ستاره شبه خورشیدی در فاصله 2545 سال نوری از زمین می‌چرخد.

 

سیاره کپلر-90i یک سیاره داغ و صخره ای است که هر 14.4 روز یک بار به دور ستاره میزبانش می‌چرخد. این سیاره با کمک یادگیری ماشینی گوگل کشف شده است.

یادگیری ماشین یک رویکرد هوش مصنوعی است و روش‌های جدیدی برای تجزیه و تحلیل داده‌های کپلر فراهم کرده است.

کپلر در مارس 2009 به فضا پرتاب شد تا سیارات مشابه زمین را که دور دیگر ستارگان می‌چرخند، کشف کند. این تلسکوپ فضایی به افتخار "یوهانس کپلر"، ستاره‌شناس آلمانی نامگذاری شد.

پیش از پرتاب، ستاره‌شناسان نمی‌دانستند که سیارات مشابه زمین خارج از منظومه شمسی در کجا واقع هستند، اما این رصدخانه به دانشمندان کمک کرده است تا بیش از 2500 سیاره و 2000 نامزد سیاره‌ای که هنوز به تحقیقات بیشتری نیاز دارند را شناسایی کنند.

اخترشناسان اعتقاد دارند با توجه به داده‌هایی که توسط کپلر جمع آوری شده است، احتمالا حداقل یک سیاره با شرایط حیات مانند زمین وجود دارد.

تلسکوپ فضایی کپلر، پیشرفته‌ترین شکارچی سیاره‌ای تاریخ است که سیارات متعددی را که دور ستاره‌هایشان در منطقه‌ای موسوم به "کمربند حیات"(Zone Goldilocks) در حال چرخش هستند، شناسایی کرده است.

کمربند حیات منطقه‌ای است که نه آن‌چنان داغ است و نه خیلی سرد که آب نتواند در آن به صورت مایع جریان داشته باشد.

در چهار نوامبر 2013 میلادی ستاره شناسان اعلام کردند که بر اساس اطلاعات تلسکوپ فضایی کپلر امکان وجود نزدیک 40 میلیارد سیاره زمین‌سان درکهکشان راه شیری وجود دارد که در کمربند حیات در حال گردش حول ستاره خود باشند. نزدیک‌ترین آنها در حدود 12 سال نوری از زمین فاصله دارد.

اعتقاد بر این است که نزدیکی سیاره زمین به خورشید یکی از دلایل وجود زندگی است.

زمین در منطقه کمربند حیات واقع است که همین مسئله به آن اجازه می‌دهد تا از آب مایع که یک عنصر کلیدی برای زندگی است، برخوردار باشد.

ستاره‌شناسان به دنبال سیارات سنگی مانند زمین در منطقه کمربند حیات هستند تا جهان‌هایی را پیدا کنند که بتوانند زندگی فرازمینی را پشتیبانی کنند.

اعلامیه مذکور در 14 دسامبر ممکن است مربوط به یکی از این سیارات باشد.

ناسا در مورد ماموریت کپلر گفت: اکنون شواهدی روشن برای تعداد قابل توجهی از سه نوع سیارات خارج از منظومه شمسی موسوم به غول‌های گازی، زمین‌های بسیار داغ در مدارهای کوتاه مدت و غول‌های یخی وجود دارد.

چالش اصلی اکنون کشف سیارات زمین‌سان است؛ یعنی آنهایی که نیم تا دو برابر زمین هستند، به خصوص در مناطق قابل سکونت ستارگانشان که وجود آب مایع روی سطح سیاره وجود داشته باشد.

در ماه گذشته، دانشمندان با تجزیه و تحلیل داده‌های کپلر، 20 سیاره را کشف کردند که به طور بالقوه می‌توانند میزبان حیات باشند.

رصدخانه فضایی همچنین دوقلوی بالقوه زمین موسوم به "KOI 7711.01" که تنها کمی بزرگتر از سیاره ما است و همان مقدار نور دریافتی زمین از خورشید را دریافت می‌کند، کشف کرده است.